Vill du komma med den 12 februari ?

Sänd anmälan till jessica@mindfulnatur.se

Första promenaden för 2023.

I söndags den 8 januari så träffades jag och två kvinnor vid Lusthusporten i ett smått duggande regn. Vi hade alla broddar på! Det var nödvändigt. Det var som att ett tunt och lätt lager fukt smekte huden i ansiktet. Vi hade så trevligt. Stannade och såg på doppingar och en gråhäger som stod helt stilla i den bruna vassen. Vi vände på oss och såg att ett par björkar har planterats på den stora gräsplätten. Rodondendron knoppar och jag upptäckte för första gången ingången och gick in och beundrade den inifrån. Det var magiskt. Vi gick vidare till Jenny Lind statyn. Och där intill henne ledde jag en stående meditation. Och tiden blev snart 11.00. Då bestämde vi oss gemensamt för att gå till systrarna Helin, där vi åt och fikade. Brasan var tänd och det var skönt att komma in i värmen. Jag skulle säga att deras WC är den trevligaste i hela Stockholm. Till och med bättre än damernas på Grand Hôtel. Hit går vi igen. 

---

Den första ”nya” mindfulnesspromenaden på Djurgården var den 9 oktober 2022. Den andra var den 13 november. 

Den 11 december så träffades vi för den tredje promenaden i år, den tredje advent. Vi var 6 personer som träffades på Djurgården. Jag började med att hälsa gamla vänner och en ny deltagare välkomna. Därefter guidade jag i en stående meditation och vi gick i tyst promenad i valfritt tempo i 10 minuter. Under vår promenad så kom det två löpargrupper och passerade oss. Den första gruppen hade en högtalare med musik som fick mig att vilja dansa. Och det är roligt, att upptäcka, vad som sker i ögonblicken. Kontrasterna. Och jag samlade gruppen för att reflektra en stund.

Det var roligt att höra hur en deltagande vän sa något som "först tänkte jag att det var märkligt att vi skulle stå och meditera bland alla ljud, men sen kände jag hur andetaget fick mig att komma ner i min kropp och jag kände ett lugn över mig. Det är precis så mindfulnessträningen är. Att påminnas om att vi kan öva varsomhelst".

Det är precis så det är. Vi kan öva varsomhelst. Vi kan bara börja med ett par djupa andetag. Och genom att göra det, så hämtar vi hem oss, där vi är. Och det gör att vi enklare kan fokusera på vad som sker just nu. 

Efter promenaden valde vi att samtala i rörelse, med riktning mot Rosendals trädgårdscafé. Där fikade/åt vi. Och hade en trevlig stund med samvaro.

Under de närmaste månaderna, kommer vi att göra så, att vi går till Rosendals trädgårdscafé och de som vill stannar till och fikar i samvaro. Det går också bra att bara komma med och uppleva mindfulness i naturen omkring 45 min tills vi andra går vidare. 

Tanken var att vi skulle vara utomhus hela tiden, i 90 min, men kylan och närheten till Rosendals trädgårdscafé, möjligheten till social samvaro med fina samtal gör att vi går dit när vi känner att det blir för kallt för att vara utomhus.

Alla instämde kring det. Att det blir en fin avrundning i värmen efter en mindfulnesspromenad tillsammans utomhus i frisk luft. 

Det finns också mycket vackert att se i Rosendals växthus. 

Allt gott!

/Jessica