MindfulNatur: Vårt erbjudande
Hem
Vårt erbjudande
    
Lever du stressigt till vardags? Längtar du efter att bli mer närvarande i ditt eget liv?

Naturvistelser hjälper mot stress. Kropp och sinne påverkas positivt av fågelsång, vindsus och grönska. Denna kunskap används alltmer inom friskvård, vid rehabilitering i vården och som självhjälp vid lindrig psykisk ohälsa.

MindfulNatur är ett koncept där mindfulness harmonierar med vistelsen i den sköna naturen. Naturen i sig skapar förutsättningar för att du ska få sinnesro, lugn och stillhet genom att vistas i den. Om du sedan kryddar vistelsen i naturen med olika former av mindfulnessövningar kommer din naturvistelse att tillfredsställa alla dina sinnen ännu mer och få dig att varva ner, återhämta dig och ladda dina batterier.

Vi i Mindfulnatur, som i många år guidat människor i alla åldrar i skog och annan natur och som är utbildade mindfulnessinstruktör och guide, har utvecklat konceptet MindfulNatur. Vi kan guida enskilda eller grupper i mindfulness i naturen och den Japanska metoden Skogsbad, genomföra kurser, studiecirklar, föreläsningar, retreater och prova-på-övningar.

Kontakta bengt@rundquist.nu

De guidade turerna tar 1 till 1,5 timme i långsamt tempo. De följer ofta en förberedd "Sinnenas stig"som är c:a 1200 m lång. Den kan innehålla en tyst vandring, sittande och stående meditationer och sinnenas promenad mm. Vi har lagt ett antal "Sinnenas stigar" i några av kommunerna i norra Storstockholm och som vi använder oss av. Se bifogade exempel här.

Skogsbad handlar om att tillbringa tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt med öppna sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande miljön. Skogsbad har sitt ursprung i Japan. Vi genomför guidningar i Skogsbad i en närliggande skog, där vi kan vara så ostörda som möjligt. En sådan guidning kan ta mellan 2 till 4 timmar. >>läs mer och klicka här för egen träning.

De kurser vi genomför består ofta av 7 träffar en gång i veckan om c:a 3 timmar vardera, där varje träff delas mellan naturens bidrag till hälsan och mindfulnessträning. Vi är ute i naturen och tränar mindfulness så mycket som möjligt vid varje träff. Se bifogat exempel på kursplan här

De retreater vi arrangerar är ofta halvdagsövningar i sin omfattning men vi genomför också heldagsretreater. Vi dessa tillfällen råder total tystnad från deltagarna när vi vistas i naturen. Här följer ett exempel från 2016 på en halvdagsretreat som också har karaktären av en prova-på-övning. >>läs mer

 

  
Uppdaterad 2017-02-05